Prijetna toplota in nezahtevna montaža sta za veliko ljudi dva od ključnih podatkov pri odločitvi glede načina ogrevanja. Infrardeče ogrevanje spada med ogrevanja na električno energijo, ki pa uporablja najnovejšo tehnologijo za učinkovito ogrevanje ob najnižji možni porabi električne energije.

Ko se poletje prevesi v jesen in postanejo noči hladne, dnevi pa deževni je uživanje v priljubljeni seriji na televiziji toliko večje, če je prostor prijetno ogret. In kako prijetno je pozimi sedeti v topli zaprti terasi ali zimskem vrtu, klepetati ob kavi ali le opazovati ples snežink. Vse to od dejstvu, da imajo ogrevalne naprave – infrardeče ogrevanje z IR paneli:

  • dolgo življenjsko dobo
  • ne obstaja nevarnost požara
  • enostavno montažo
  • ne predstavljajo vira umazanije in prahu
  • možnost »napajanja« z zeleno električno energijo iz fotovoltaike

Ker smo ljudje pogosto zdoma – zaradi službe in obveznosti ali prijetnejših prostočasnih dejavnosti in imamo tudi časovno (dan – noč) različne zahteve po stopnji ogretosti prostora nam vse to pri ogrevanju z IR paneli omogoča mala napravica – termostat. Termostat meri temperaturo v prostoru in omogoča različne nastavitve vklopa in izklopa.

Grelna telesa, torej IR paneli nimajo vgrajenih elementov, ki bi omogočali vodenje in reguliranje, za vse to se uporablja termostat. Zakaj?

  1. Vgrajen termostat ne bi mogel pravilno izmeriti temperature, če bi bil v oz. na grelnem telesu. Za brezhibno delovanje vodenja in regulacije je namreč potrebna določena razdalja med tema elementoma
  2. Elektronski deli imajo vedno določeno življenjsko dobo, ki je veliko krajša od dolge življenjske dobe IR panela. Ob okvari takega vgrajenega termostata ogrevanje torej ne bi bilo več mogoče, kljub brezhibnosti grelnega telesa- IR panela.

Ogrevanje z IR paneli s termostatom spada med ogrevanja z električno energijo, ki ni najcenejši način ogrevanja. Kljub temu nudi ogrevanje z IR paneli, ob uporabi termostata pri različnih potrebah po toploti ter zmernih stroških ogrevanja, uživanje v prijetni toplini doma.

Več pa lahko preberete tudi tu.

Infrardeče ogrevanje

Naložbo (izdelavo spletnih strani in spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.