Pri opremljanju bivalnih prostorov po navadi težimo k temu, da elementi združujejo funkcionalnost in dekorativnost. Nobena izjema ni kopalnica. Prostor želimo imeti prijetno topel v čim krajšem času, grelno telo pa naj bo tudi primernega dizajna. Pri teh zahtevah, so idealna izbira IR sevalni paneli. Prostor se zelo hitro ogreva z infrardečim sevanjem. Izvedbe nizko temperaturnih sevalnih IR panelov v klasičnih, elegantnih ali prestižnih variantah, brezčasnega dizajna, se kot grelno telo v kopalnici lahko uporabljajo kot dodatni ali primarni ogrevalni sistem. Kot infrardeče ogrevanje je možna uporaba klasičnih infrardečih ogrevalnih plošč – pritrjenih na steno, strop ali steklenih IR sevalnih panelov v obliki elegantnega zrcala.

Ogrevanje s sevanjem, ki ga lahko primerjamo s sončno toploto, je idealno za kopalnico, saj blagodejno vpliva na telo. Infrardeče sevanje z dolgo valovno dolžino (IR-C) ima pozitiven vpliv na imunski sistem, prodre globlje v kožo kot segreti zrak ter ima dodaten sproščujoč učinek na telo. Predstavljajte si občutek toplote ob kaminu ali kaminski peči. Čudovito. Seveda, kamina nima nihče v kopalnici. Primerljiv občutek toplote pa omogočajo IR sevalni paneli. Panel pritrjen na strop, naše telo neposredno prijetno greje, takoj ko stopimo izpod prhe ali iz kadi. Zjutraj, ko stojimo pred ogledalom, nas prijetno greje sevalni panel v obliki zrcala. Toplotno sevanje bo v tej izvedbi preprečevalo tudi, da bi se ogledalo zarosilo.

Prednosti ogrevanja s sevalnimi paneli pa sta tudi:

  • Preprečevanje nastajanja plesni (Po prhanju ali kopanju nastane topla, vlažna megla. Zato je kopalnica s svojo pogosto visoko vlažnostjo ob hladnih stenah, je še posebej dovzetna za nastanek plesni. To hitro postane težava, zlasti v prostoru brez oken. Ob ogretih stenah, zahvaljujoč IR ogrevanju, plesen nima možnosti.) in
  • nizke toplotne izgube pri prezračevanju (Ogrete stene in tla so glavni toplotni dejavnik pri IR sevalnih ogrevalnih elementih. To pomeni, da tudi pri prezračevanju prostora izguba toplote ni prevelika.).

Ogrevanje kopalnice z IR sevalnimi paneli, nam pozimi, ko nam primanjkuje sončnih žarkov le-te pričara. Toplota, ki nas obdaja, daje občutek, kot da bi telo božali nežni sončni žarki. Hkrati pa ogrevanje z IR sevalnimi paneli predstavlja najcenejšo in najbolj zdravo alternativo običajnemu ogrevalnemu sistemu.

Več o izdelkih pa si preberite tu.

Naložbo (izdelavo spletnih strani in spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.